Ojoj!

Imorgon går flyttlasset och det är så mycket kvar.
Anton hade en gnälldag igår och ville amma hela tiden så det blev inte så mycket gjort.
När vi sedan åkte till huset på kvällen sov han 4-5 timmar i sträck utan mat.
Helt otroligt kvällar är ju hans vaken/gnälltid.

Nu dröjer det nog ett tag tills att vi fått upp datorer/internet i huset.

Imorgon är vi husägare!!!

Flytten närmar sig med stormsteg. Har egentligen inte tid att sitta här utan jag borde packa. Dessutom har jag tänkt göra fyra pajer och ta med till Felicias dagis imorgon. Klockan bara springer iväg på dagarna. Vi har nog passerat 20 packade flyttkartonger och det börjar bli svårt att få plats.


Vår tisdag!

Vi var bara hemma för jag har fått ont i bäckenet igen. Jag har gått så mycket de senaste dagarna så det är nog därför.
Operation 'tömma frys' fortsatte och jag lagade kalops. Förutseende som jag är lagade jag den på förmiddagen så att det bara var att värma efter jag hämtat Felicia.
Flyttfirman kom med 60 tomma flyttkartonger så nu har vi lite jobb framför oss.

Efter att jag hämtat Felicia gick vi till lekplatsen och lekte. När Anders kom hem fick Felicia cykla. Hon har lärt sig trampa nu, lillgumman. Hon var jättestolt när jag hämtade henne på dagis igår.

Vår dag den 22 augusti

7.07 Anton har precis vaknat efter en lång natts skön sömn

7.30 Även storasyster har vaknat och kommer upp och sätter sig och myser i soffan.

Felicia har också vaknat

8.13 Lillebror har tuppat av igen efter att vi morgonbusat med pappa

8.35 Felicia äter frukost

10.15 Nu bär det av till ICA Maxi för att handla mat och tvättservetter.

11.00 Vi går förbis Barnens Hus. Det gäller att passa på snart flyttar vi. Och de har rea på barnkläder så Anton får två nya uppsättningar barnkläder.

Antons nya kläder

12.00 Nu bär det av hemåt. Tar en paus i den hiskeliga uppförsbacken.

Anton i backen

13.00 Dags för en ny tupplur när vi kommer hem.

14.00 Anton har spytt ner både sig och mamma. Kolla in det fina duschdraperiet som var storasysters favorit också.

Anton kollar in duschdraperiet

15.30 På väg hem via McDonalds

16.00 Vilka roliga leksaker de har på McDonalds

17.00 När vi kommer hem gungar vi en stund på gården

Felicia gungar

18.00 Dags för bolibompa och Nalle.

Felicia tittar på bolibompa

19.30 Glasspaus i köket. Jag tror att fotografen var lite dimmig.....

22.30 Båda barnen sover

Båda barnen sover


En dag närmare flytten.

Idag har jag börjat rota på vinden och jag har börjat slänga alla chalmers-papper plus en hel del gymnasieböcker. De väger ju hur mycket som helst och tar en massa onödig plats. Jag kommer kanske spara fysikböckerna och matteböckerna. Vi har ju en spiraltrappa upp till vinden och det är inte skoj att släpa ner allt till hissen. Nackdelen med vår sista flytt var ju att vi inte slängde något utan flyttfirman tog rubbet.


I dag är det söndag och Formel 1. Det ska börjas i tid så här sitter Anton i saccosäcken och kollar på Formel 1 :-)

Anton kollar på Formel 1


Idag är det lördag...

.. och vi har varit ute på promenad. Vi var egentligen på väg till Bygg-Ole då vi träffade på Noel med föräldrar.Så vi tog fikan vid Nyckelvikens herrgård istället för på Bageri Kaveln. Det blev den vanliga Laxsmörgåsen på rågbröd med pepparrot, smaskens. Felicia och Noel sprang runt och busade, tänk vad det kan vara skönt att fika ute.


Sedan tog vi turen via Bygg-Ole och gick till Maxi och handlade kött som vi kunde grilla. Med jämna mellanrum vill inte lillebror ligga i vagnen utan vill bli buren i BB selen. Tur att man har den fast synd att vi behöver använda den så mycket. Felicia älskade ju att åka vagn och det var aldrig några problem.

Nu är vi uppe i tio flyttkartonger.


En liten gäst på balkongen

När jag var ute och rensade på balkongen kom en trollslända och flög på mig. Felicia tyckte att den var otäck.

Slända på balkongen


Äntligen fredag!

Idag är det bara en vecka kvar till att vi får tillträde till huset. Jag har nu packat sju flyttkartonger plus två plastpåssäckar (stora påsar i plast med blixlås).


I morse var jag till husläkaren redan klockan åtta så jag känner mig något mör i knoppen.... trots att jag somnade runt 21 igår kväll. Jag var totalslut efter att gått upp tidigt plus att vi promenerat mycket.


Vi följde med Noel hem efter dagis. Och snacka om att Felicia fick ett utbrott när vi skulle därifrån. Som tur var kom Anders in och hämtade oss. Felicia blev helt hysterisk när vi skulle gå därifrån så Anders fick bära en vrålande unge till bilen. Och hon lugnade sig inte på en lång stund. Man blir ju nästan mörkrädd för dessa raseriutbrott. Och idag hade hon ändå sovit middag 1 timme på dagis.


Till kvällsmat blev det bakad potatis.


Han kan sova också...

.... om det är i sittern.

Anton sover

Och igår lyckades jag få ett halvt leende på bild. Det är inte lätt med digitalkamera ;-)

Anton ler

 

 


En ny dag.

Idag fick vi vara morognpigga för Anton skulle träffa läkaren 8.45. Så strax före 8 gick vi härifrån och promenerade genom Nyckelviken. Anton hade gått upp 200g på en vecka så dagsvikten var 5510 g. Läkaren vi fick träffa var min distriktsläkare som jag försökt få tag i så nu fick vi en tid imorgon kl 8. Känns så bra att slippa dessa evinnerliga telefontider.


Kors i taket men nu har lillebror sovit sedan vi kom hem.


Helt slut

Inatt har lillebror levt rövare så jag är helt slut. Vi fick sova på den tunna madrassen i arbetsrummet för att inte störa pappa och lillebror. Vid 5-6 somnade lillebror i babysittern. Så mycket bekvämare för en mamma att ligga och vagga den istället för att traska runt i lägenheten.


Vi skulle åkt till Globen och träffat junimammorna från
Aff, men det blir det inget av med. Jag hade spänningshuvudvärk redan när jag gick och la mig igår kväll och inte har det blivit bättre.


Och så var jag tvungen att försöka få tag i husläkaren för att fixa en remiss för min psoriasis. Antingen till hudläkaren på Huddinge eller direkt till PSOs solanläggning vid Sockenplan. Jag har ju börjat få värk i fingrar och händer. Det kan ju vara psoriasisartrit och det vore ju hemskt om det kom. Jag börjar få ett sådant hemskt skov som jag fick när Felicia kom.


Tillbaka till vardagen för en liten stund.

Nu är det två veckor innan vi flyttar.

Felicia får gå full tid på dagis dessa två veckor och det är underbart. Då hinner jag packa lite. Nu har jag packat 3,5 flyttkartonger


Igår var lillebror en ängel men det tog han igen idag. Jag fick till och med skala potatis med lillebror i bärselen. Jag lagade
Portergryta till kvällsmat. Vi måste göra slut på grytbitarna vi har i frysen. Nu finns en omgång kvar och det får nog bli kalops nästa vecka.


Igår köpte jag en brun plyschdress till Anton. Kul att köpa något annat än blått.
Jag tycker att det är så sorgligt att han håller på att växa ur de minsta kläderna. Jag vill spara alla gamla kläder men det går ju bara inte.


Felicia lyckades trilla och slå i hakan på lekplatsen när vi var på väg hem igår.
Det blev ett skrapsår plus lite svullet, snuttan. Hon blir så fumlig när hon är trött. Och nu har det gått två dagar som hon inte sovit på dagis.

Nu är det dags för lite te. Det gäller att passa på när lillebror sover.


En dag då vi inte gjort någonting...

Jag försöker få ordning på alla fotografier här hemma så igår köpte jag två isticksalbum. Men det är ett jätteprojekt. Och så skulle jag vilja göra ett kombinerat album/dagbok för Felicia där man kan skriva lite mera text. Men det är ett än större projekt som kräver att jag hittar ett bra album först. Och sedan kopiera och framkalla de kort jag vill ha med.

Här är ytterligare ett kort på syskonen från juli. Felicia älskar att hålla lillebror, men börjar han skrika tvärsläpper hon. Så det gäller att vara med. Men nu kan Anton hålla huvudet bra själv så det är inte så känsligt.

Felicia o Anton

Här kommer en bild på nya huset. Det ska bli underbart att flytta. Men hu vilket jobb.
Idag har jag börjat fylla den första flyttkartongen.

Nya huset


Äntligen hemma från semestern.

Nu är vi äntligen hemma från semestern men nu börjar nästa stora äventyr, FLYTTEN. Hualigen!
Nu är det bara två veckor kvar.
Igår var vi och vägde Anton han väger 5310g nu trots att han hann kissa ordentligt innan vägningenn

Vi hyrde stuga en vecka i Lindvallen. Det var jätteskönt även om vädret var blandat och jag inte kunde bada. Det var fullt av hjortron och blåbär. Synd att man inte hade ork att plocka några bara.
Vi hade med båda vagnarna (duon och racen) på resan . Snacka om att det var en bedrift att packa bilen tillsammans med all annan packning.

Jag lägger in några nya bilder från semestern också. Det första är när Felicia gungar dalahäst i Lindvallen.

Felicia gungar dalahäst

Sedan kommer en bild från Trollskogen i Hundfjället. Trollen var riktigt läskiga.

Felicia i Trollskogen