Kort julsammanfattning

Jag blev typiskt nog sjuk på julafton.  Så illa att jag knappt kunde prata och det är illa :-) Lite jobbigt att må dåligt när man är borta men det gick ändå. Som vanligt var julen stressig men det var nog sista året som vi åker runt. Nästa jul firar vi hemma.

Ute är det julvitt och fint. Känns jättemysigt att det kan vara så någon gång.

Idag har snutten blivit vaccinerad trots att torsken fortfarande fanns kvar i kinderna. Åhhh jag vill shoppa och göra julgodis. Men det får nog vänta för jag har blivit så förkyld att all smak försvunnit. Så jag kan inte ens tröstäta....

Dagens BVC besök.

Idag var pappa sjuk och Anton och jag skulle till BVC för vaccination. Han är ju inte helt kurant ännu, men vi gick dit ändå. Väl där så upptäckte vi torsk i munnen. Jag har sett det förut men inte kopplat till torsk. Felicia hade ju aldrig det och Anton känns så stor nu.

 Och eftersom han gått ner 80 g gjorde vi bedömingen att vänta med vaccinationen. Hela familjen är ju lite småkrassliga och det är onödigt att utsätta Anton för detta innan jul när vi ska åka bort.


En dag närmare julafton...

... idag var stora julklappshandlardagen. Och döm om min förvåning när vi lyckades klara av fyra stycken i första affären som var Cervera. Vad det blev är hemligt.....
Nu är det bara lite smågrejer kvar.

Sedan var Anders iväg och köpte julgran. Barnen och jag får fixa kulor och fot imorgon då vi ska till IKEA eller om det blir i övermorgon.

Och så har vi eldat för det är kallt ute, mellan 7 o 10 minusgrader. Det är så underbart mysigt att elda. FAst veden är snart slut. Snyft!!

Lördag morgon...

..... och vi somnade tidigt igår kväll. Anton så tidigt att det inte blev någon pyjamas :-)

Idag har vi julkortsvackert ute med 7 minusgrader och frost på träden. Enda smolket är väl att vi måste ut och handla julklappar.

Äntligen fredag

Det är den skönaste dagen i veckan då man har en hel helg framför sig.

Vi började i Farsta där vi hämtade julkorten och även kalendrarna. Kors i taket.
Julkorten beställde jag i måndags och kalendrarna i onsdags och så var de redan klara.
Nu gäller det att skriva så att pennan glöder och sedan ge sig ut och posta dem ikväll.

Efter Farsta åkte vi och solade. Jag har vänt på ordninge för att det är mindre folk i Farsta om man är där tidigare. Smart!!

Vår onsdag

Ambitionen att blogga varje dag i december sprack snabbt och rejält...

Idag har vi varit i Farsta och fikat plus handlat lite julklappar sedan var vi och solade.

Maten blev gratinerad falukorv med hemlagat potatismos.
Dessutom gratinerade jag den färdigkokta julskinkan som jag köpte. Så nu kan vi mumsa julskinka. Lite syndigt att tjuvstarta. Men jag unnar mig det istället för årets julbord som jag missade.

Slapparlördag...

... har vi haft.

Men så är ju lillskrutt lite krasslig också. Inte mycket och febern har gått ner men vi behöver återhämta oss.

Och så laddar vi inför veckans höjdpunkt, På spåret :-)

Det är så mysigt med den öppna brasan. Fast veden går åt i en rasande takt och kvar blir bara aska.

Anton är sjuk

Jo min lillskrutt är sjuk för första gången.

Han vaknade med 38.3 men var vid gott mod så vi gjorde den sedvanliga utflykten till solningen. Och innan det var jag till Nordea och hämtade ett nytt kodkort. Det gamla var spårlöst borta....

Men nu ikväll har han haft 38.9 och varit riktigt pipig. Det vore ju en sak om han har feber och sover men han är helslut och bara gnäller. Hoppas att natten blir lugn.

Torsdag...

.. och oj vart tog onsdagen vägen :-)

Vad gjorde vi igår egentligen. Jo vi var och solade som alltid måndag, onsdag och fredag. Fy vad det är jobbigt. Och igår regnade det så jag hade ingen lust. Dessutom känns det som att prickarna är fler än någonsin :-(
Jo vi var coop och handlade vita örngott så nu ska här pysslas.

Och idag har vi varit till Panduro i Skärholmen plus en sväng på jobbet.
Jag förstår verkligen inte vart dagarna tar vägen.

Vår tisdag!

Vi träffade de andra trevliga junimmammorna (och en julimamma) i Farsta centrum. Sedan köpte jag de första julklapparna. Säger inte vad och till vem....

Nu återstår bara att fixa julkorten också..... ja och några julklappar till förståss.

Jag har sålt mina första kläder på Tradera. Idag skickade jag iväg det sista paketet. Nu borde jag sälja lite mammakläder också. Men jag får nog samla mig lite först....

Glömde ju att skriva om BVC-besöket igår. Anton har gått upp och väger nu 7400 g. Eftersom han varit förkyld väntar vi med sprutan i två veckor.
Felicia fick göra tre-årskontrollen som hon klarade galant. Hon fick sparka boll och hoppa jämfota. Sedan fick hon även se på fotografier och tala om vad det är. Men med hennes ordförråd är det inga problem. Härligt eftersom hon var en slow starter ;-) Hon vägde 15,4 kg och var 99 cm.

Ny vecka..

... och måndag. Felicia är hemma från dagis och idag ska vi till BVC med båda barnen. Anton skulle ha vaccinerats men eftersom han fortfarande är förkyld blir det nog inget av med det.

Igår kväll lyckades vi äntligen se 'Såsom i himmelen'. Det var den sista av filmerna vi haft liggandes.
Men det var ingenting på TV och som vanligt på söndagar slocknade Felicia direkt efter badet. Fast denna gången vaknade hon till när vi satt och kollade på filmen.

Söndagstankar.

Här sitter man och det är plusgrader. Jag vill verkligen inte att den fina snön ska försvinna. Och framför allt vill jag inte genomleva sörjan som blir innan allt är borta.

Dn har sjabblat så vi har ingen morogntidning för tillfället, typiskt. Det är ju nu på helgen man har tid att sitta och läsa den ordentligt. Vardagsmorgnarna är osannolikt stressiga här hemma.

Nu har jag äntligen lyckats scanna in ett av dopkorten. Är dom inte ljuvliga mina gosungar?
Anton är så glad och nöjd. Om han inte är trött eller hungrig förståss.Dagens lyx....

... eller veckans bestod i hårklippning och slingning. För första gången sedan Anton föddes var jag till frissan. Jag hade börjat misströsta inför julen. Men det är tur att det finns lördagsöppna frisersalonger. Anton var hemma med pappa och allt hade gått jättebra.

Lillsnutten är ju förkyld och varje natt behövs en eller ibland två doser koksalt. Det känns verkligen grymt för det känns som att jag håller på att kväva den halvsovande gosegrisen varje gång.

Det närmar sig jul

Kanske dags att börja blogga igen så att man får ordning på vad man gör på dagarna :-)

Nu är december här och igår var det dags för paketkalendern. Och Felicia blev överförtjust men hon vill gärna ha mer än ett paket. Givetvis!

Ja paketkalendern i sig är ju också en historia som inte blev klar förrän natten mot 1 december. Varför är man alltid ute i sista stunden.

Så här såg den i alla fall ut. Den vinner inga stilpoäng men det är ju innehållet som räknas.

Felicias paketkalender

Det har ju snöat jättemycket vilket innebär skottning i massor och så här fint var huset i tisdags. Huset i snö

Nu är det dags att gå och väcka familjen.